2020-07-16T08:33:09+02:00 16. јула, 2020. 08:32 |

Посебне мере заштите у Великом Градишту

Општински штаб за ванредне ситуације у Великом Градишту  донео је  одлуку о ограничењу радног времена  угоститељских објеката и ноћних клубова. Ти објекти неће радити од 23 до 6 сати наредног дана. 

У јавном градском и приградском превозу, као и у међуградском превозу, обавезно је ношење заштитних маски. 

На зеленој пијаци сваког дана после радног времена ЈКП „Дунав“ вршиће дезинфекцију тезги и осталог простора. Продавци и купци су у обавези да носе заштитне маске и поштују физичку дистанцу од 1,5 метра. 

Сваког дана у вечерњим сатима вршиће се дезинфекцију справа за вежбање, дечијих играчака и осталог мобилијара у парковима и на јавним површинама у Великом Градишту и Белом Багрему. 

Комуналне службе у обевези су да спроводе што чешће прање и дезинфекцију централних улица у граду и на језеру, а најмање једном недељно.

Рад Општинске управе организује се тако да се странке што краће задржавају у пословним просторијама уз поштовање физичке дистанце од најмање 1,5 метра. Где год је то могуће предност треба дати коришћењу електронских уређаја. У саопштењу се још наводи да су сви запослени у обавези да носе заштитне маске и поштују прописане превентивне мере заштите, а радницима са хроничним болестима пружа се могућност рада од куће.