2020-09-11T08:25:20+02:00 11. септембра, 2020. 08:25 |

После 15. септембра креће биоскоп у Петровцу

Као и све културне установе у Србији тако је и Култиро-просветни центар „Петровац на Млави“, због ковида -19, ускладио своје програме и планове рада са захтевима и препорукама Владе Републике Србије, Кризног штаба Србије и Кризног штаба Општине.


На конференцији за новинаре, в.д. директорка ове установе Милица Илић, представила је  план и програм активности Центра током јесени.

  М.Илић

-Радујемо се што су поново отворена врата за посетиоце биоскопа и позоришта.  Са радом биоскопа,  где ћемо моћи да примимо до 60 посетилаца, почећемо после 15.септембра. Подсећам да сала има  175 места али да због превентивних здравствених мера тај број посетилаца мора бити мањи. Сви посетиоци ће са улазницом добити и маску која мора да се носи за време пројекције. Представе у позоришту ће се играти од 14.септембра, тачније 14. и 18.септембра гостоваће две представе из Београда, које испуњавају услове:  да се на сцени држи дистанца и да се ради о монодрамама или представама са највише три глумца.  Представе ће се играти на летњој сцени KПЦ-а, истакла је Милица Илић.

Што се тиче рада петровачког позоришта „Драгољуб Милосављевић Гула“  сачекаће се још неко време на њихове представе јер овај позоришни ансамбл није у прилици да испуни тренутне превентивно – здравствене захтева. 

-Наша игра сувише је контактна, сцена нам је сувише мала, на нашим представама има доста актера… У договору са свим глумцима из ансамбла донели смо одговорну одлуку да због аматерских представа не треба да нарушавамо здравље ни глумаца аматера, ни запослених у Центру, а понајмање наше публике, речено је на конференцији.