„Интерактивним часом са гледоцима“ Студија глуме Центра за културу Пожаревац који је водио Слободан Боба Степић, прошле суботе завршена је овогодишња манифестација „ЗИП – ЗОП“ (Зимски пакет забавног омладинског програма).  Током десет дана трајања, „ЗИП-ЗОП“ је пружио прегршт занимљивих садржаја, а Центар за културу Пожаревац, под чијим се куполама манифестација одвијала, може се похвалити да је једини у Србији који је током зимског распуста понудио бесплатне забавно- едукативне програме намењене основцима и средњошколцима.  

– Ове године имали смо три дечије представе, десет различитих интерактивних радионица, музичке наступе ученике као и јавне часове кошарке и одбојке, говори уредник програма Центра за културу Предраг Пауновић, који је био и идејни творац и реализатор овогодишњих садржаја. – Наравно, свему томе претходила је изванредна сарадња Центра и пожаревачких школа, тако да је кроз „ЗИП – ЗОП“ прошло око 350 учесника и више од 900 посетилаца.

Пауновић истиче да уређивачка политика Центра за културу мора наставити тренд реализације сличних програма који су од значаја за град, а у којима ће актери истовремено бити и учесници и публика.

Подсећања ради, „ЗИП-ЗОП“ је први пут осмишљен и реализован крајем осамдесетих године прошлог века, а захвајући идеји неколицине енутизаста и подршци Града, почетком прошле године поново покренут. Имајући у виду да је манифестација очигледно заживела, чињеница је да је „ЗИП-ЗОП“ потребан Пожаревцу, да га треба одржавати, унапредити и прилагођавати времену, јер такви програми пркосе савременој асоцијализацији школске деце и њиховој подређености друштвеним мрежама.

В.Винкић

Фото:Б.Николић

Share.

Comments are closed.

Skip to content