Асоцијација спорт за све Србије представља национални кровни савез за рекреативни, масовни и компанијски спорт. Време у којем живимо и савремени трендови седенталног живота поставили су рекреативни спорт као приоритет за очување менталног и телесног здравља грађанства.

С тим у вези, Асоцијација као државна организација покренула је акцију „Активна Србија 2020 – 2030“, ради промовисања здравог животног стила на националном нивоу. Током посете Пожаревцу, представници Асоцијације, председник Бранко Вујовић и генерални секретар Филип Вешовић поклонили су Спортско рекреативној асоцијацији сет спортских реквизита и тако на симболичан пружили подршку њиховом раду на локалном нивоу.

Председник Бранко Вујовић је овом приликом истакао да је Асоцијација добила задатак да на националном нивоу подигне ниво свести и својим програмским активностима организује програме који управо иду у правцу популаризације здравог стила живота и организације масовних видова окупљања грађанства кроз рекреативне програме.

-Трудићемо се да даље промовишемо идеју спорта за све, да промовишемо средине у којима се ово одвија на најбољи могући начин, јер је циљ обиласка наших чланица у локалним самоуправама, да добрим примерима укажемо онима који то нису, казао је Вујовић.

Председник Спортско рекреативне асоцијације Бане Дмитровић упознао је госте са програмским активностима и радом у актуелној ситуацији. Он је том приликом апострофирао изванредну сарадњу са ОШ „Краљ Александар Први“ која траје пуне 23 године на обострано задовољство и у интересу грађанства.

-Спортско рекреативна асоцијација у Пожаревцу је једна од водећих организацја таквог типа у Србији и препозната је од Асоцијације спорт за све Србије, као лидер што се тиче самих програма и квалитета програма које реализује. Време у којем живимо променило је комплетан начин живота људи на земљи. Променио се начин на који људи раде, забављају се, комуницирају између себе. Невезано за актуелну ситуацију изазвану пандемијом, људи никад у својој еволуцији нису били мање активни него данас. То је све довело до једног изузетно лошег психофизичког стања грађанства, не само код нас већ и у читавом свету. То изискује огромне напоре на националном и глобалном нивоу, како би се свест људи о вођењу здравог, активног живота променио, нагласио је Бане Дмитровић.

Након тога одржан је састанак којем су присуствовали члан Градског већа задужен за спорт Милан Јовић, секретар Спортског савеза Града Пожаревца Драган Николић и директор ОШ „Краљ Алксандар Први“ Горан Сегер, а уприличен је и пријем код градоначелника Пожаревца Саше Павловића.

Градоначелник Павловић је истакао да ће продубљивање сарадње са Асоцијацијом спорт за све Србије допринети поспешивању рекреативног спорта у Пожаревцу.

-На састанку представници Асоцијације, председник Бранко Вујовић, генерални секретар Филип Вешовић и Бане Дмитровић, први човек пожаревачког огранка, изнели су низ идеја како да приволимо што већи број грађана да се рекреативно баве спортом, закључио је Павловић.

                                                                                                            Д.Динић

Share.

Comments are closed.

Skip to content