Пошта Србије нуди савремено и практично решење за брзу, лаку и паметну 24/7 испоруку пошиљака – Поштин пакетомат, који је тренутно доступан на 68 фреквентних локација у 34 града у Србији, уз планирано значајно ширење мреже у целој земљи.

Поштин пакетомат, први у Пожаревцу, активан је на улазу у главну пошту у Улици Јована Шербановића 3, a ускоро се очекује још девет Поштиних пакетомата на овом подручју. На пакетомату се могу испоручити пошиљке за које је унапред плаћена поштарина (Постекспрес, Нови пакет, PE-BOX), на захтев пошиљаоца приликом адресовања и предаје пошиљке на шалтеру пошта или приликом преузимања пошиљке од стране достављача. Друга могућност је да прималац изврши преусмерење пошиљке на пакетомат позитивним одговором на СМС или Вибер поруку од Поште Србије са упитом о преусмерењу пошиљке на пакетомат и листом пакетомата.

Адресовањем на пакетомат корисници могу бити сигурни да ће их пакети чекати у изабраном пакетомату. Штеде њихово време, јер пакете могу усмерити на најближе пакетомате и преузети их у време које им највише одговара, уз могућност преузимања пакета 24 сата дневно, седам дана у недељи. Пакетомат је јасно и препознатљиво обележен, модерног дизајна и максимално искоришћеног простора за пошиљке, са истакнутим упутством за употребу. Услуга је доступна регистрованим и нерегистрованим корисницима, са и без мобилне апликације, уз коришћење свих мобилних телефона. Подаци потребни за преузимање пошиљке шаљу се на мобилни телефон, а преузимање пошиљке од стране корисника функционише по једноставном принципу – прималац добија поруку да га у пакетомату чека пошиљка, одлази до пакетомата и коришћењем апликације или позивом, откључава га и преузима пошиљку. Корисници који се определе за коришћење апликације, апликацију Direct4.me App могу преузети на Apple iOS app и Play продавници. Информације о услузи, начину коришћења и локацијама пакетомата, са анкетом за кориснике о локацијама за ширење мреже пакетомата у свим већим градовима широм Србије, доступне су на сајту Поште Србије на линку paketomat.posta.rs/.

Share.

Comments are closed.

Skip to content