ПРЕДСЕДНИК ГРАДСКОГ ОДБОРА СПС-А ПОЖАРЕВАЦ ДР СРЕЋКО БОСИЋ

Од краја септембра до  последњих дана новембра  у СПС-у у целој земљи одвијали су се избори у месним  и општинским одборима и градским организацијама,  као претходница  избора највиших органа партије, који су се десили  на 11. Конгресу СПС-а, 17. децембра у Београду. На изборној конференцији одржаној  25. новембра др Срећко Босић  једногласно  је изабран за председника градске организације СПС-а Пожаревац.  

Др Срећко Босић

– У нашој градској организацији били су избори у градским месним одборима и Градској општини Костолац. Изабрани су нови одбори и достављени предлози за изборе органа на нивоу града. Искрено сам пријатно изненађен интересовањем младих људи  за приступање СПС-у и повратком оних који су раније били наше присталице, па су се из разних разлога удаљили. Та идеја социјалне правде, једнакости, једнаких могућности за сваког је вишевековна, ако не и вишемиленијумска. Разни покрети, друштвени системи знају да заведу народ и понуде нешто  што се покаже као заблуда и штетно по људе. Стварност нам показује да СПС Србије већ више од три деценије траје, битан је и често главни чинилац у политичком животу Србије, каже Босић. 

На Првој седници Градског одбора која је одржана 21. децембра на основу  Статута Социјалистичке партије Србије, на предлог председника Градског одбора др Срећка Босића једногласно су изабрани потпредседници и чланови Извршног одбора Градског одбора СПС Пожаревац.

За потпредседнике су изабрани Јована Димитријевић Динић, Горан Јеличић, Владан Динић, др Александар Марковић, Слободан Јовић досадашњи председник Градског одбора и Далибор Илић, председник Општинског одбора СПС Костолац. 

Након седнице Градског одбора одржана је и Прва седница Извршног одбора на којој је на предлог председника др Срећка Босића једногласно изабран секретар Извршног одбора, Срђан Милетић.

НОВА ИНДУСТРИЈСКА ЗОНА

Када је о плановима за будућност реч Босић истиче да социјалисти Пожаревца  имају намеру да буду друштвена групација која ће сву своју активност посветити користи људи у граду и округу, подсећајући да је СПС партија настала из народа  и да је потпуно  посвећена народу Србије. Осим чланова СПС-а рачунају, каже,  и на људе који нису партијски опредељени, као и на младе, са њиховом храброшћу и жељом за бољитком.

-Млади знају али треба их подсетити, свет је велики, али је завичај најлепши. Свима нама предстоји једна велика борба, а то је борба за Пожаревац, који треба поставити на место у држави које му припада, да га извучемо  са периферије  друштвених и економских збивања. Овај град то заслужује својом историјом, својим могућностима, својим славним  грађанима. Ми би требало да оставимо нешто својим потомцима, да нас не памте само по именима, већ по делима, поручује председник Градског одбора СПС-а.

Кључни  правци деловања биће усмерени на капиталне пројекте  и инвестиције, а централно место имаће град Пожаревац, затим Стиг и повезивање са осталим локалним самоуправама које газдују пољопривредним земљиштем. 

-Последњих двадесет година у граду и околини није направљен ниједан  велики пројекат значајан за локалну самоуправу и грађане који би унапредио живот у граду. Три велике ствари које су битно допринеле  побољшању живота грађана су  обилазница, топловод из Костолца и зградња нове болнице што је  урађено  крајем  деведестих у време када је СПС био одлучујући фактор у локалној самоуправи.

 ПРОЈЕКТИ

Босић напомиње да би центар Пожаревца требало потпуно обновити те да стручне службе из Савета за урбанизам и грађевину у СПС-у имају већ идеју за реконструкцију. 

-Инжењери, правници и економисти у саветима и комисијама  СПС у Пожаревцу чине  скуп стручних и искусних људи, који озбиљно раде на пројектима. Нека наша размишљања иду у правцу стварања  нове индустријске зоне. Садашња  индустријска зона је на око 2км од центра града што је опет пројекат ипочетна реализација СПС а. У процесу смо тражења простора од неколико стотина хектара за  нову индустријску зону Пожаревца, јер се показује да је садашња недовољна за реалне потребе града. Идеја нам је да се садашња индустријска зона претвори у бизнис индустријску зону са зеленим технологијама и услужним делатностима, каже и додаје да би све те активности требало реализовати у сарадњи са републичким органима без којих нема озбиљног развоја града.

-Други темељни правац, који је пандан  индустријској зони је оживљавање Љубичева. Надамо се да би уз помоћ државе  и са нашим идејама  до краја треће деценије 21.  века Љубичево постало спортско рекреативни и туристички комплекс каквог нема у овом крају Европе. Имамо задовољавајући простор, традицију, има могућности и финансија. Све је до нас. Не треба најбоља ергела  да буде сеоска задруга већ оно што јој је оснивач Кнез Милош и наменио, ергела. У оквиру наше партије у току је формирање посебне комисије састављене од инжењера, економиста, привредника  и правника  са циљем да се направи стратешки план организације и развоја града и приградских насеља. 

“Становницима  Пожаревца  и Браничевског округа желим  срећну Нову годину, да им  буде срећнија и боља него претходна.”

Поред уређења  центра града, Босић каже да се припремају и инфраструктурни пројекти за  обезбеђивање питке  воде,  канализационе мреже и решења за комунални отпад за цео регион  града.

Share.

Comments are closed.

Skip to content