Министар просвете у Влади Србије Бранко Ружић и председник Општине Петровац на Млави Душко Нединић потписали су Споразум о изградњи новог вртића у Петровцу. Према речима председника, Петровчани су овим добили најлепши новогодишњи поклон јер нови објекат, не само да решава проблем смештаја, васпитања и образовања око 120 до 130 детета која се налазе на листи чекања, већ отвара и могућност новог запошљавања пре свега васпитача али и осталих кадрова у систему предшколских установа.

  • Овај догађај важан је не само за петровачку општину већ и за Владу Србије и њено Министарство просвете који се тим чином приближавају идеалу укидања такозваних листа чекања. Изградња нових и проширење постојећих капацитета предшколских установа је начин да се овај циљ оствари. Зато Министарство просвете, уз подршку Светске банке и Пројекат „Предшколско васпитање и образовање“, улаже у изградњу, доградњу и адаптацију простора за предшколце.
  • Планом је предвиђено да се у Србији на овај начин обезбеди 11 хиљада нових места за малишане и један број нових радних места за васпитачице остале раднике, истакао је Ружић напомињући да је читав пројекат вредан 47 милиона евра и да обезбеђује укупно 11 хиљада нових места изградњом 23 објекта у 22 локалне самоуправе. Истовремено у 34 јединице локалне самоуправе, у сарадњи са Фондацијом „Новак Ђоковић“ и кроз грант програме, биће адаптирано и опремљено 330 соба.

Председник Општине Душко Нединић рекао је овом приликом да Петровчани нису могли добити лепши новогодишњи поклон него шта је овај.

  • Изградњом овог објекта добићемо 200 нових места за смештај деце у 10 предшколских група. Објекат ће се простирати на 1360 квадратних метара и за његову изградњу биће потребно 200 милиона динара, рекао је Нединић и изразио очекивање да већ у априлу буде изабран извођач радова. Изградња се планира у року од годину дана тако да наредне године најмлађи Петровчани буду усељени у свој нови објекат.
Share.

Comments are closed.

Skip to content