Општина Мало Црниће, прошле године, усвојила је пакет мера кроз ,,Програм локалног економског развоја за период од 2022. до 2024. године“ са циљем отварања нових радних места и одрживости континуитета пословања са једне стране, али и подршке локалној заједници и поједицнима са друге стране. 

Овај пакет представља још један вид подршке привредним субјектима, чиме се покушава спречити пад локалне привредне активности, раст незапослености, а повећати број привредних субјеката, као и опремљеност већ постојећих. То ће, надају се у Малом Црнићу, побољшати процес производње, који ће изискивати запошљавање још већег броја људи.

-Овај трогодишњи програм располаже са 30 милиона динара, а  приликом његове израде  трудили смо се да ослушкујемо потребе привредних субјеката, проблеме са којима се они суочавају, али и потребе заједнице. 

Општина Мало Црниће је организовала свечано потписивање уговора, где је са приведним субјектима уговоре потписао председник Општине Малиша Антонијевић. Ове године је уговор потписан са 10 добитника подстицајних средстава из различитих привредних делатности, а укупна вредност програма за 2022. годину износи 10 милиона динара. Свечаном потписивању уговора, осим председника општине, присуствовали су и заменик председника Даниел Сурдуловић, саветник председника  Сандра Митровић, заменик начелника Општинске управе Драган Митић и шефица одсека за локални економски развој Јелица Радојковић. 

-За општину Мало Црниће локални економски развој је процес који се стално унапређује, Сваке године трудимо да задовољимо потребе наших привредних субјеката и да им што је више могуће олакшамо пословање. Желимо да наша локална самоуправа постане место улагања и место у којем привредни субјекти желе да послују и да се развијају, јер они представљају покретачку снагу, рекао је Антонијевић.

Share.

Comments are closed.

Skip to content