Представници костолачког Огранка „Сава“ на обележавању Дана словеначке културе

Поводом дана словеначке културе у Србији, приређен је солистички концерт словеначке уметнице Љобе Јенче. Тим поводом су се протеклих дана, у просторијама Друштва Словенаца „Сава“, у Београду, на Теразијама, окупили бројни словеначки потомци, пријатељи и сарадници овог Друштва које пуних двадесет година омогућује неговање везе Словенаца у Србији са матицом.

Kонцерту су присуствовали и чланови Удружења Словенаца из Kостолца.

Председник костолачког Огранка Друштва „Сава“, Саша Радић, наглашава значај оваквих и сличних догађаја који омогућују да се сународници чвршће повежу. Како додаје, била је то и прилика за размену искустава и дефинисање планова у даљем раду и активностима Друштва из Београда и костолачког Огранка.

Следећи велики догађај је

8. Ревија словеначког филма
од 6. до 11.  децембра.

Прва два дана биће посвећена остварењима прослављеног словеначког редитеља Карпа Аћимовића Године, уз уручење признања и Округли сто на којем ће тема бити Карпов београдски филмски опус и допринос композитора музике и извођача Браће Врањешевић.

Ревија филмова почеће 8. децембра, у оквиру које ће 10. децембра бити приређен и Округли сто „Словеначки ауторски филм данас“.

Share.

Comments are closed.

Skip to content