Радници Површинског копа “Kостолац”, предвођени Синдикалном организацијом “Копови Костолац”, окупили су се данас поводом збора радника којем је присуствовао и директор ЕПС-а Мирослав Томашевић.

Тема су биле зараде запослених у Огранку “ТЕ-KО Kостолац”, односно, континуирано смањење вредности радног сата током последње две године.

Отуда је фокус био на разговору и информисању запослених о даљим плановима ЕПС-а, посебно по питању повећања зарада.

Председник Синдикалне организације “Копови Костолац” Данијел Радосављевић том приликом је указао на то да је на основу евиденције Синдиката током последње две године јасан пад зарада, односно, вредности радног сата, као и да су рудари у Костолцу били изузети од прошлогодишњег повећања зарада у јавном сектору.

– Рудари из Kостолца су прошле године изузети од повећања од 7,6 посто у јавном сектору, а ове године још увек нисмо добили ништа, за разлику од осталих запослених у јавном сектору који су добили повећање од 12,5 посто. Људи су прошле године дали историјски максимум и сматрам да не смемо да дозволимо да буду скрајнути, наглашава председник Синдиката Радосављевић.

Наставићемо да извештавамо о овој теми.

Share.

Comments are closed.

Skip to content