IMG_9757

Светски дан изазова одржава се сваке године последње среде месеца маја у целом свету. Координацију овог најмасовнијег спортско – рекреативног догађаја на планети води ТАФИСА и најразличитијим програмским садржајима анимира око 70 држава са учешћем преко 60 милиона спортиста, рекреативаца и заљубљеника у физичку активност.

У Србији ову акцију по 23. пут организовала је Асоцијација Спорт за све Србије, под покровитељством Министарства омладине и спорта, Спортског савеза Србије и Олимпијског комитета Србије. Овогодишња манифестација одржава се под слоганом „Вратите своје улице!

Вратите своју будућност!“ са жељом да подстакне грађане на бављење спортом ради здравља и да општинама и градовима у Србији, поред спортских пружи могућности за успостављање непосреднијих контаката, ради остваривања сарадње како у области спорта, тако и у области културе, образовања, привреде… Промовише се петнаестоминутна физичка активност ради здравља, без обзира на полне, расне, социјалне, економске и друге различитости, кроз широку лепезу садржаја, указује се на неисцрпност ифраструктурних објеката и зелених површина за реализацију сваког од креираних садржаја, уз амбицију да то постане свакодневна потреба грађана бројних локалних заједница.

-Град Пожаревац се ове године укључио у акцију тако што је фокус ставио на децу и омладину. Наши основци, средњошколци, Предшколска установа „Љубица Вребалов“, Дневни центар за децу ометену у развоју и спортски клубови, данас вежбају организовано и сви заједно. Овакве манифестације су веома корисне, јер за циљ имају да се што већи број грађана свих узраста подстакне на физичку активност у најмање петнаестоминутном трајању, истакла је Ана Миљанић, чланица Градског већа задужена за спорт и омладину.

Д.Динић

Share.

Comments are closed.

Skip to content