2020-08-03T14:14:01+02:00 3. августа, 2020. 16:49 |

Пожаревац: 157 пацијената са симптомима короне

У ковид болници Пожаревац  на лечењу је 157 пацијента са симптомима корона вируса, а већина хоспитализованих је са територије браничевског округа.

У последња 24 сата остварена су четири нова пријема и један отпуст, а на респираторима је тренутно осам пацијената. Сва кисеонична места су заузета.

И даље је приметна лоша клиничка слика код свих хоспитализованих пацијената.  Током викенда пријема је било мање, али је од понедељка приметно  повећање броја пацијената који су из домова здравља упућени на болничко лечење у пожаревачку ковид болницу. Из пожаревачке болнице апелују да су се грађани током последњих дана опустили, те да се због тога од уторка очекује још већи прилив пацијената.

– Упркос нашим апелима и молбама, сва околна излетишта и купалишта била су крцата у данима викенда. Према информацијама које до нас долазе, већина није поштовала мере заштите од коронавируса, што је недопустиво и неодговорно у тренуцима када се наши здравствени радници свакодневно боре за животе оболелих, каже в.д. директора Општине болнице др Данко Николић.

Из болнице и даље апелују на све грађане да се придржавају мера заштите,  да избегавају гужве, затворене просторе, да држе прописану физичку дистанцу, носе маске и појачано одржавају хигијену.  То је једини пут да се изборимо са вирусом и сачувамо здравље и животе.

У „зеленој зони“ Опште болнице Пожаревац налази се 117  пацијената.