Реконструкција вртића „Бубамара“ у Пожаревцу завршава се овог викенда и деца се од понедељка, 16. априла, враћају у објекат. Смештајни капацитет овог вртића је са предшколском групом, 170 деце. У вртићу, који је отворен пре 31 годину, реконструкција је први пут рађена и реновирана је комплетно кухиња, затим вешерај, купатила и сви санитарни чворови, стара столарија је замењена новом ПВЦ столаријом, делимично се реновирају подови и у потпуности су окречене све просторије.
За адаптацију вртића „Бубамара“ Град Пожаревац је из буџета за ову годину издвојио 10 милиона динара . Реконструкција је трајала месец и по дана. Марија Бајић, директорка Дечије установе „Љубица Вребалов“ захвалила се родитељима на стрпљењу које су показали док је трајала реконструкција објекта и замолила и родитеље малишана из вртића „Лептирић „ чија реконструкција почиње 16. априла, да буду исто тако стрпљиви. Деца ће за то време бити по распореду смештана по другим објектима.

         Реновирано купатило

Вртић „Бубамара“ су данас обишли градоначелник Пожаревца Бане Спасовић, његов заменик Саша Павловић као и председник Скупштине Града Бојан Илић. Након обиласка, градоначелник је рекао да су се уверили да је све урађено како треба и додао:
-Локална самоуправа ће одвајати по 100 милиона динара сваке године за предшколске установе и школе. Аплицирањем код Владе Србије и надлежних институција прошле године смо у ове установе уложили преко 200 милиона динара и наставићемо тако. Новим ребалансом у овој години планирамо да издвојимо 32 милиона динара за предшколску установу „Љубица Вребалов“. Наша деца заслужују да имају најбоље могуће услове и настојимо да им их створимо.
Градоначелник Пожаревца је најавио и да ће се врло брзо решити и проблем грајања овог објеката који још није на систему топлификације.

Share.

Comments are closed.

Skip to content