У организацији Предшколске установе „Љубица Вребалов“ у Пожаревцу, у Градском парку, трећу годину заредом одржана је Ускршња радионица.

У оквиру ове манифестације деца пожаревачких вртића су заједно са васпитачицама, у сусрет Васкрсу, највећем хришћанском празнику, осликавала паное и од папира и картона правили украсе.

Малишанима се придружио и градоначелник Пожаревца Саша Павловић. Он је похвалио организацију овог догађаја и захвалио се свим васпитачицама и деци која ових дана шире градом позитиван, празничан дух уочи Васкрса.

Осим украса, према Павловићевим речима, на радионици су малишани своју креативности исказали и кроз фарбање јаја, која су потом делили суграђанима.

Ускршња радионица истовремено је данас одржана и у парку у Костолцу, напоменула је директорка ПУ „Љубица Вребалов“ Тања Лончар.

– У сусрет Ускрсу организована је и акција украшавања кружног тока у центру Пожаревца, као и изложба цртежа испред Галерије савремене уметности. Захваљујем се свим учесницима и позивам најмлађе да нам се придруже и учествују у стварању креативних ускршњих поклона, рекла је Лончар уз захвалност градоначелнику Павловићу. 

Share.

Comments are closed.

Skip to content