Љубитељи позоришне уметности, од 2. до 7. априла, у оквиру 27. Глумачких свечаности „Миливоје Живановић“, уживаће у остварењима професионалних позоришта Србије. Организатори ове традиционалне манифестације су Град Пожаревац и Центар за културу.

Овогодишњи селектор Свечаности је Молина Удовички Фотез која се за ову прилику одлучила за шест позоришних комада.

– Ове године награде очекују најбољег глумца, односно најбољу глумицу фестивала, а затим из круга целовечерњег победника, жири ће прогласити лауреат коме ће припасти статуета Миливоја Живановића, истакла је директорка пожаревачког Центра за културу Галина Павленко Перић на конференцији за медије одржаној у градском здању овим поводом.

Све представе почињу од 20 часова. Карте се могу купити на билетарници Центра за културу по појединачној цени од 1.000 динара.

-Као и претходних, тако ћемо и ове године положити цвеће крај бисте Миливојева Живановића испред ЦЗК-а, као и на надгробни споменик у Београду, у Алеји великана. Овом приликом позивамо грађане да на достојан начин одају почаст нашем суграђанину, великом глумцу, поручила је Павленко Перић.

Селекторка Молина Удовички Фотез потрудила се да одабере представе водећи се притом да у свакој од њих постоји бар двоје, троје глумаца који би могли да заслуже ову велику награду.

-На репертоару су изванредна глумачка остварења. Фестивал ће отворити „Чудо у Шаргану“ Југословенског драмског позоришта. На репертоару су и „Ролекостер“ у извођењу глумаца Атељеа 212, „Галеб“ сомборског позоришта, затим „Године врана“ београдског Народног позоришта, а за крај фестивала биће изведен позоришни комад „Магбет“, такође Народног позоришта Београд. У част награђених на овогодишњим Глумачким свечаностима биће изведена представа „Спортско срце“ Звездара театра, најавила је Удовички Фотез.

Осим представника Центра за културу и овогодишње селекторке фестивала, конференцији за медије, испред Града Пожаревца, присуствовали су председник Скупштине Предраг Мијатовић и члан Градског већа Дејан Крстић.

Share.

Comments are closed.

Skip to content