2021-04-08T11:24:22+02:00 7. априла, 2021. 14:54 |

Пожаревац: Град купио имовину Шећеране

У пожаревачком градском здању, градоначелник Пожаревца Саша Павловић организовао је конференцију за медије након што је Град купио непокретну имовину Шећеране, фабрике у стечају.

Реч је о укупно пет целина које обухватају простор испод постојећих објеката бивше фабрике, затим рејон парцеле која се ослања на Улицу Ђуре Ђаковића, док се преостале три целине наслањају на заобилазницу.

Према његовим речима, укупна површина парцела већа је од 14 хектара. Процењена вредност приликом продаје била је 135 милиона 420 хиљада динара. Град је за куповину свих пет целина понудио 51 посто од укупне цене земљишта, односно око 69 милиона динара, што је и прихваћено.

-Куповином земљишта бивше Шећеране створени су услови да Град Пожаревац коначно формира озбиљну индустријску зону. Гледаћемо да убудуће ову зону проширимо, створимо погодне услове за будуће улагаче, а први услов је да имате земљиште, да простор буде инфраструктурно опремљен и тек онда можемо „ући у трку“ на републичком нивоу за довођење великог инвесититора, поручио је Павловић.

Опширније  у наредном броју недељника „Реч народа“ од уторка, 13. априла.