2021-05-10T10:16:07+02:00 27. априла, 2021. 13:54 |

Пожаревац: „Јасно и гласно“ о Водоводу

Чланови Покрета „Јасно и гласно“ Пожаревац  и председник странке „Заједно за Србију“ Небојша Зеленовић, одржали су конференцију за медије испред ЈКП „Водовод и канализација“.

Покрет „Јасно и гласно“ из Пожаревца  је пре годину дана започео  прикупљање документације о случају закупа канцеларија за седиште управе Јавног предузећа „Водовод и канализација” у Пожаревцу. Представница покрета „Јасно и гласно“ Марија Симић Лазаревић истакла је да је намера скретање пажње јавности  и Градске управе  на овај догађај.

– Постојале су две понуде за закуп простора, једна је била на 6 хиљада евра месечно, а друга на 11 хиљада евра.  Комисија је оценила да је  повољнија понуда од 11 хиљада евра месечно. Ми то и даље сматрамо изузетно штетним уговором за Град, грађане и водоснабдевање, рекла је Симић Лазаревић и додала:

– Водовод је на крају 2020. године, забележио губитке који су покривени буџетом Града. Ми захтевамо да Градска управа још једном размотри наше захтеве везане за овај штетни уговор, рекла је Симић Лазаревић.

Председник странке „Заједно за Србију“ Небојша Зеленовић рекао је да  странка „Заједно за Србију“ сарађује са 27 различитих политичких организација у 56 градова и општина у Србији.  Он је истакао да је њихов план да у сваком граду и општини имају партнерску организацију која се фокусира на локалне проблеме.

-Информације које сам добио кажу да се у Пожаревцу у Јавном предузећу „Водовод и канализација“ несавесно управља новцем свих Пожаревљана. Да је то тако показује неколико чињеница међу којима је и закуп једног објекта у граду који кошта 11 хиљада евра, рекао је Зеленовић додавши да је у Шапцу у центру града најскупљи објекат дупло јефтини у односу на Пожаревац.  У Пожаревцу је 25 посто скупља вода него у Шапцу, а канализација 2, 5 посто, рекао је Зеленовић напомињући да је ово прескуп закуп ексклузивног простора да би се у њему вршила наплата рачуна која може да се ради било где у граду. Са тим новцем је могло да се прикључи 1000 домаћинстава на воду и канализацију, да се уложи у изградњу постројења за пречишћавање отпадних вода, рекао је Зеленовић.

И.Р.