На седници Одбора за безбедност Града Пожаревца анализирано је стање безбедности на подручју Града за првих десет месеци текуће године, безбедносна ситуација у образовним установама и пружена је информација о раду Основног и Вишег јавног тужилаштва.

            У првих десет месеци 2018. године није било убистава на територији Града, ефикасност решавања разбојништава је око 90 одсто и током 720 јавних скупова није евидентирано нарушавање јавног реда и мира. У саобраћајним несрећама настрадало је једно лице, што је осетно смањење у односу на претходне године.

          Бојан Илић

            Председник Скупштине града Бојан Илић истиче да се интензивно ради на превенцији појаве насиља и употребе наркотика у школама, у току су обуке наставника и тимова за безбедност и у сарадњи са локалном самоуправом, Полицијском управом и Центром за социјални рад, спроводе се пројекти у надлежности Министарства просвете и Министарства унутрашњих послова.

            -Када је у питању рад Основног и Вишег јавног тужилаштва, нагласио бих да се у кратким роковима решавају случајеви и по институту признања кривице Град Пожаревац се налази на првом месту у Србији. На нашем подручју нису забележена тешка кривична дела, попут трговине људима, силовања… и по томе могао бих да закључим да смо један од безбеднијих градова у нашој земљи, истакао је Илић.

            У оквиру Одбора за безбедност формирани су Пододбор за безбедност деце и омладине и борбу против вршњачког насиља и Пододбор за сузбијање болести зависности.

                                                                                                                                                                              Д.Динић

Share.

Comments are closed.

Skip to content