У организацији Удружења ликовних стваралаца „Милена Павловић Барили“, уз подршку пожаревачке локалне самоуправе, Месне заједнице „Чачалица“ и основних школа са територије града, у суботу, 4. марта, одржана је друга ликовна радионица. У стварању уметничких дела која ће у оквиру сваке нове радионице обухватати нову тему, деца ће учествовати током целе године.

Виолета Марковић и део учесника радионице

Овога пута, према речима председнице УЛИС-а Виолете Марковић, ученици пожаревачких школа сликали су на тему Осмог марта. Испред града Пожаревца подршку организатору и младим уметницима пружила је помоћница градоначелника Марија Влајовић.

Горан Стевић

Радови настали на ликовној радионици биће изложени заједно са уметничким сликама чланова УЛИС-а „Милена Павловић Барили“, у Галерији обојене светлости у Центру за културу. Изложба ће бити отворена у понедељак, 6. марта, у 19 часова и трајаће све до 16. марта.

-Наредна тема коју ће деца пренети на уметничко платно јесте градска слава и надамо се да ће у сусрет овом празнику такође бити организована изложба. Очекујем да ћемо сарадњу са Градом и МЗ „Чачалица“ наставити у циљу организације овог лепог и креативног програма за ученике основних школа. Циљ његове реализације је да деца надограде своје стечено знање, да се ускључе у наш уметнички свет и да виде како је то излагати на ликовним изложбама, истакла је Марковић.

Професор ликовне културе у основним школама „Вук Караџић“ у Пожаревцу, „Моше Пијаде“ у Малом Црнићу и „Дража Марковић Рођа“ у Смољинцу Горан Стевић напоменуо је да педесет посто деце више или мање успешно ужива у овом раду, док су један мали број изузетни таленти. Како је рекао, ова активност релаксира сваког ученика, па чак и оног најнеталентованијег.

Share.

Comments are closed.

Skip to content