2021-04-28T09:36:56+02:00 28. априла, 2021. 09:36 |

Пожаревац: Министар просвете у Пољопривредној школи

Министар просвете, науке и технолошког развоја у Влади Србије, Бранко Ружић је заједно са градоначелником Пожаревца Сашом Павловићем и директором Пољопривредне школе „Соња Маринковић“ Видојем Вукашиновићем обишао Дом ученика на Тулби. Доградња објекта у оквиру Дома почела је 3. фебруара и радови напредују брже од очекиваних. Министар Ружић се, како је рекао, нада да ће бити завршени пре утврђеног рока 31. октобра:

-За непуна два месеца радови су одмакли у великој мери и сигуран сам да ће бити завршени раније. Доградња дома је део програма „Образовање кроз социјалну инклузију“ за које средства обезбеђује Савет Европе.

Министар Ружић је похвалио сарадњу коју Министарство просвете има са локалном самоуправом у Пожаревцу.

Висина кредита обезбеђена преко Банке за развој Савета Европе је 775 хиљада евра и биће уложено још око 140.000 евра за опремање дограђеног дела Дома ученика Пољопривредне школе „Соња Маринковић“, потврдио је Саша Павловић, градоначелник Пожаревца:

-Град је препознао значај овог пројекта и један од првих корака које смо одрадили је да пребацимо земљиште у републичку својину што је омогућило реализацију пројекта. Тако ћемо за пар месеци добити простор који је значајан за Пољопривредну школу и Град Пожаревац и нове смештајне капацитете за ученике. Овај простор може да се искористи и за низ других активности не само у области образовања већ и спорта.

Доградња Дома која подразумева проширење ђачког ресторана, заједничког простора и радионицу за прераду меса, обезбеђује још 40 нових лежајева. Када се све заврши Дом ученика ће имати смештајни капацитет од укупно 217 лежајева.

Директор Пољопривредне школе Видоје Вукашиновић најавио је овом приликом и нови пројекат који такође укључује сарадњу са Министарством просвете и локалном самоуправом – прикључење и грејање домских објеката на гас.

Министар просвете, науке и технолошког развоја, Бранко Ружић је данас у Пожаревцу потврдио да се до сада у Србији вакцинисало око 55.000, односно 30 одсто запослених у образовању и апеловао да се имунизација настави како би настава ушла у нормалне токове.