„Србија у ритму Европе“ највеће је дечије уметничко такмичење у нашој земљи. Такмичењем је обухваћено 25 локалних самоуправа, а у програму су укључене и амбасаде 24 европске земље.

Од градоначелника Пожаревца Саше Павловића сазнајемо да ће по први пут на овом фестивалу учествовати и млади Пожаревљани старости од 14 до 21 године.

Игор Карадаревић, Саша Павловић и Давид Макевић на конференцији за медије

-Ово је добро, пре свега зато што ће наша деца учествовати на такмичењу која се ове године у октобру одржава у Зрењанину, који је град домаћин захваљујући томе што су његови представници прошлогодишњи победници. Послаћемо децу у Зрењанин, да се друже и понесу неко ново искуство и успомене са фестивала, а такође они ће бити амбасадори нашег града. Кроз саму организацију Фестивала, град Пожаревац ће достојно презентовати културне, туристичке и историјске вредности не само Србији, већ и целој Европи. Желимо да прикажемо нашу младост и лепоту и ово је још једна манифестација  у низу коју смо успели индиректно да „доведемо“ у Пожаревац, казао је градоначелник.

Он се захвалио људима са Телевизије „Прва“ и градоначелнику Зрењанина Сими Салапури на упућеном позиву за учешће на овом такмичењу.

Извршни директор Фестивала Давид Макевић истиче да је циљ манифестције подстицање развијања младих талената.

-Верујемо да град Пожаревац има добре капацитете за то, из простог разлога што је ова средина и у претходсном периоду радила на одржавању младих талената. Сматрам да ћемо направити једну добру синергију у нашем будућем раду. По први пут за петнаест година рада „Ритам Европе“ долази у Пожаревац, отворена су нам сва врата, локална самоуправа је препознала вредности овог пројекта и на тај начин хоће да подстакне и своје младе таленте, нагласио је Макевић.

Говорећи о пропозицијама такмичења, директор телевизијског програма „Ритам Европе“ Игор Карадаревић је објаснио да право учешћа имају деца и омладинци старости од 14 до 21 године, која ће певати једну од евровизијских песама са последњих 10 – 15 Евровизија, представљајући земљу чију песму изводе. Победници као награду добијају путовање у земљу чију су песму извели, а град одакле деца долазе постаје домаћин наредног фестивала „Ритам Европе“.

-Град Зрењанин је домаћин, јер је победио у прошлом телевизијском преносу у октобру на „Првој српској телевизији“. Први пут ћемо имати максималан број градова и велику захвалност дугујемо градоначелнику Пожаревца, јер нам је дао прилику и шансу да радимо са децом Пожаревца. Уколико Пожаревац победи то значи да ћемо следеће године телевизијски пренос на „Првој телевизији“ имати из града Пожаревца, рекао је  Карадаревић.

                                                                                                                          Д.Динић

Share.

Comments are closed.

Skip to content