2017-02-28T11:58:35+01:00 28. фебруара, 2017. 11:58 |

Пожаревац на Сајму туризма: Аутентична, богата и маштовита понуда

IMG_5349Традиционално и ове године на Сајму туризма у Београду учествовала је и Туристичка организација Града Пожаревац. Новина у односу на раније године је да су Пожаревљани наступала самостално. Обзиром на чињеницу да се ове године обележава 55 година од оснивања Фондације Миленин дом-Галерија Милене Павловић Barilli, презентација туристичке понуде Града на сајму, била је у том знаку и руху. Тиме је уједно најављено да ће читава година у Пожаревцу подсећати на лик и дело ове велике српске сликарке која је свој град и Србију пронела светом.

Званичној презентацији одржаној прошлог петка, присуствовали су градоначелник Пожаревца Бане Спасовић, начелник Браничевског управног округа Александар Ђокић, заменик градоначелника Саша Павловић, председник Скупштине Бојан Илић, као и чланови Градског већа, директори јавних предузећа и установа.

image-0-02-05-f4e733af20391a9d7cf378ef631c414cb4e30bffdd96bd2886b0d44ecbd45382-VШтанд ТО Града Пожаревца посетиле су и дипломате, амбасадорка Индије Њ. Е. Нариндер Чохан, амбасадор Индонезије Њ. Е. Хари Ричард Џејмс Кандуа, директор Представништва Републике Српске Млађен Цицовић, као и многи туристички посленици који су показали велико интересовање како за аутентичан и упадљив изглед штанда, тако и за конкретну туристичку понуду.

Свеукупна промоција пропраћена је наступима Градског женског хора „Барили“ и Симфонијског оркестра „Гвардиа“.

– Моја прва импресија је да сам врло поносан на Туристичку организацију Града Пожаревца и све честитке директорки и тиму који је заједно са овом установом допринео да ова промоција овако изледа, истакао је градоначелник Бане Спасовић и додао:

IMG_5333– Имао сам прилику да обиђем штандове других градова, пуно је лепих презентација, али морам да будем субјективан и да кажем, да овакву промоцију каква је наша, овакву идеју, овакав мотив, нема ни једна туристичка организација на Сајму. Желим да нагласим да је све ово осмишљено и да ништа није случајно, симбол и мотивација је наша прослављена сликарка Милена Павловић Barilli чијим ће духом бити „опседнуте“  и овогодишње Љубичевске коњичке игре. И овом приликом шаљемо одређену поруку и позив грађанима, да за ЉКИ, и не само у време одржавања ове манифестације, посете наш Град, јер ће имати шта да виде… С правом могу рећи да ће ова година бити прекратница када је у питању туризам нашег Града. Циљ нам је да у будућности остваримо бољу сарадњу са суседним општинама, јер са једном квалитетном и обједињеном понудом, сигуран сам да бисмо повећали број туриста и ноћења, рекао је Спасовић.

                                  ПУН ПОГОДАК

Првог дана сајма, на аутентичан начин  представљен је и Виминациум, бисер туризма нашег Града, Србије и света, а туристи и гости су на штанду могли да се послуже римском храном и бораве у амбијенту античког Рима. Такође, на сајму је представљена и етно храна овога краја, а најављене су и бројне предстојеће манифестације, као што су „Ускршњи етно фестивал“, јубиларни „10.Фестивал цвећа“…

Директорка Туристичке организације Јелена Вуказић, истакла је да је задовољна интересовањем посетилаца за пожаревачки штанд.

IMG_5322-Већ првог дана имали смо доста гостију на нашем штанду. Изгледа да смо ове године направили пун погодак и изузетно ми је драго што је читава година посвећена Милени. Оно што је новина је овај ЛЦД екран на штанду, стога желим да се захвалим фирми „Raven Vision“ која нам је урадила све ове филмове. Највећу захвалност дугујемо Граду Пожаревцу на несебичној и континуираној подршци нашем програму и плану, захваљујући томе овај наступ је на далеко вишем нивоу него што је то био случај раније. Штанд је измењеног ентеријера, богатији је и маштовитији. Разлог томе је и квалитетна сарадња са осталим установама културе у нашем граду, као и са Археолошким институтом у Београду. Ове године имамо потпуно нова штампана издања и материјале Галерије Милене Павловић Barilli, Виминацијума, Народног музеја у Пожаревцу, Историјског Архива, као и Оркестра „Гвардиа“,  ГАНИП-а, и сви су преведени на енглески језик,  рекла је Вуказић.

         Александар Вучић на штанду ТО Града Пожаревца

Међу првим посетиоцима штандаТуристичке организације Града Пожаревца, био је премијер Александар Вучић. Он је Пожаревљане посетио заједно са министром трговине, туризма и телекомуникација Расимом Љајићем. Премијер је изразио задовољство садржајем туристичке понуде и начином њене промоције, а за ближе упознавање са дестинацијама овога краја Србије, добро ће му доћи пропагандни материјал којим се послужио на штанду.

И.В.