ТУРИСТИЧКА ОРГАНИЗАЦИЈА ПОЖАРЕВАЦ НА САЈМУ У НИШУ

Туристичка организација Пожаревац у оквиру заједничког штанда Дунавске регије, заједно са Великим Градиштем, Мајданпеком и Неготином, представила је своју понуду на Међународном сајму у Нишу, од 29. до 31. марта.

Како је тема Сајма ове године била активни одмор, пожаревачка Туристичка организација је бројним посетиоцима предочила три велика овогодишња догађаја и манифестације. То су обележавање 300 година од потписивања Пожаревачког мира, чија је организација увелико у току и на државном нивоу, потом, јубиларне 55. Љубичевске коњичке игре, првог викенда у септембру, и одржавање 24. Лимес конгреса у Виминацијуму.

– То су велики догађаји не само за Пожаревац већ и шире окружење, каже директорка Туристичке организације Јелена Вуказић и додаје:

– Интересовање посетилаца из читавог региона је било велико, а њихова питања циљана, што значи да се о овим догађајима чуло. Триста година од потписивања Пожаревачког мира је велики јубилеј у историјском смислу и итекако је важно за културно туристичку понуду. Такође настојимо да Љубичевске коњичке игре подигнемо на ниво бренда Србије и у том стилу припремамо 55. игре у сарадњи са локалном самоуправом и Владом Србије.

Трећи велики догађај је организација „Лимес конгреса“ у Виминацијуму који ће окупити преко 500 археолога и историчара из целог света. Научници ће делом бити смештени у „римском логору“ чија је изградња у току. Камп је у потпуности копија логора у коме је била смештена VII Клаудијева легија. Конгрес почиње одмах по завршетку ЉКИ, 3. септембра, али ће од јула овде бити отворен летњи забавно – едукативни камп Виминацијум авантура. Камп је за децу узраста од 10 до 17 година и једна смена је у трајању од 7 дана. Авантура парк се гради потпуно у римском стилу, у пројекту учествује Туристичка организација која је за ову намену добила 30 милиона динара од Министарства трговине, туризма, и телекомуникација.

Share.

Comments are closed.

Skip to content