У пожаревачком Центру за културу, протеклог четвртка, организована је свечаност на којој су ђацима генерације основних и средњих школа са територије града Пожаревца, најуспешнијим ученицима на републичким и међународним такмичењима и њиховим менторима уручене новчане награде.

Награде је уручивао градоначелник Пожаревца Саша Павловић који је том приликом истакао да велики број награђених  говори о томе да су они, као и њихови  претходници поставили високе стандарде за генерације које долазе.

-Овај дан јесте признање за сав труд и напор који сте заједно са својим менторима уложили. Ваше присуство сведочи о томе да сте од најранијег доба промовисали себе као неког ко је предодређен за велика дела и неког ко има потенцијал да мења свет. Таленат који сте наследили од својих родитеља, ви сте марљивим радом уз помоћ својих наставника и професора избрусили и понудили нашем друштву. Ученици генерација су, као први међу једнакима, јасно ставили до знања да се на њих мора рачунати да буду предводници у својим срединама. То ће остварити у областима које их највише интересују  и сада сви знамо да је једина граница за то само њихова лична амбиција. Показали сте да сте кадри за велика дела која ћете остварити на начин на који сте стигли и до данашњег признања. На том путу нема пречица или протекција, већ само труд који се на крају увек исплати. Наравно, не говорим овде о новцу, већ о осећању да сте испунили свој живот каријером која ће дати допринос бољем друштву, рекао је Павловић честитавши и освајачима првих места на републичким и међународним такмичењима.

– Области у којима сте бриљирали добар су показатељ вашег  талента, али године образовања које су пред вамамогу вас усмерити можда ина неку другу страну.Једино што је важно је да задржите ту страст премапобеди коју имате, не само да би победили друге, већ да биувек изнова побеђивали сами себе.

Наставницима, професорима и родитељима градоначелник је поручио да је потребно  младе људе најпре учинити срећнима и задовољнима.

-Желимо да се осећају пријатно и уважено најпре у својој породици, потом школи и у граду. Само на тај начин ћемо их инспирисати да један делић своје наговештене величине, поделе са својом државом и народом.

Ученици генерације основних школа
Ученици генерације средњих школа

 

Опширније у недељнику “Реч народа” 9. јула                                          

                                                Текст: И.Р.

                                                Фото: В. Милић 

Share.
Leave A Reply

Skip to content