2021-04-05T14:14:04+02:00 5. априла, 2021. 14:14 |

Пожаревац: Наставља се имунизација

У Дому здравља Пожаревац до сада је прву дозу вакцине примило готово 25 000 грађана. Другу дозу вакцинедобило је нешто више од 14 000 особа. Тренутно је у току ревакцинација Синофарм и Спутњик вакцинама. Од уторка, 6. априла, вакцинација се наставља по распореду који Дому здравља на основу пријава на званични портал е Управа шаље Институт за јавно здравље „Батут“. Вакцинација и ревакцинација се обављају на пунктовима у Медицини рада у Пожаревцу и Огранку Дома здравља у Костолцу. У Дому здравља Пожаревац очекују, каже др Снежана Стојковић директорка установе, одлуку Кризног штаба да се без обзира на пријаву, вакцинишу сви грађани који дођу:

-У Пожаревцу се ових дана не бележи неки већи пораст заражених од ковида највише захваљујући успешној вакцинацији што је апострофирала и председница Владе Републике Србије, Ана Брнабић и јавно нас похвалила. На болничко лечење шаљемо око десетак пацијената дневно, јер је због мутације вируса клиничка слика тежа, каже др Стојковић.

Осим нових доза вакцина у Дом здравља у Пожаревцу треба да стигне и нови антивирусни лек „ Фавипиравир“. По инструкцијама Републичког фонда здравственог осигурања дистрибуцију лека вршиће Завод за јавно здравље. Очекује се да пацијенти Ковид амбуланте лек, за који др Стојковић каже да је ефикасан и ублажава стање, добијају на рецепт.