2021-06-23T12:32:02+02:00 23. јуна, 2021. 12:32 |

Пожаревац: Од „Мелодије“ до свађе

Последњих неколико дана друштвене мреже су усијане преписком око идеје и заслуга за организацију хуманитарне акције одржане 31. децембра 2021. године „Милион мелодија за живот“. Наступом уметника на улицама Пожаревца прикупљана су средства за лечење болесне деце. Реч је о суми од око 2 милиона динара.

Један од организатора „Мелодија“ Предраг Пауновић на конференцији за медије каже да је у његовом музичком атељеу „Маестро“ настала комплетна инспирација и све што се дешавало за Нову годину и да је оспоравање дошло након што му је уручена награда Града Пожаревца поводом славе Света Тројица. Он  је оптужио Иницијативу „За право на живот“ да је омаловажила манифестацију и његову идеју коју је лично осмислио:

-Укаљали сте с тим нешто што је издвојило грађане Пожаревца од осталих градова у најтежој години, у време пандемије. Kако ће вама сутра људи веровати да радите то само због те деце. Мислио сам да сам успео да помогнем Иницијативи да оствари свој сан, да се прикупе што већа средства за излечење деце, каже Пауновић и додаје да је награда уследила за његово целокупно деловање и да нема никакву политичку залеђину.

До преписке и реакција је дошло након што је Иницијатива ,,За право на живот“ у саопштењу медијима оценила да су у образложењу Града Пожаревца о добитницима награда изнете неистините чињенице у делу који се односи на организацију хуманитарне манифестације ,,Милион мелодија за живот“, јер је наведено да је поред Пауновића у организацији учествовао и Град Пожаревац.

Пауновић је такође прозвао Удружење „Солидарност онлајн“ да политизује акцију „Мелодије за живот“.

Ово Удружење се одмах након што су медији пренели Пауновићеву реакцију огласило новим саопштењем и питањима „Ко вас је предложио за Тројичку повељу, како вам „политичка обојеност“ Солидарност онлајн  није засметала када сте тражили логистику и помоћ при реализацији, како вам је Град помогао при реализацији овог пројекта, што ниједног тренутка нисте оповргли у толиким обраћањима јавности? Иако сте знали да нисте сами у организацији, на свим јавним наступима случајно сте заборављали све остале људе и удружења, Зашто, због Тројице и награде ?

У саопштењу се наводи да је „Солидарност онлајн“ удружење грађана које се не бави политиком већ хуманитарним радом и иза себе има седам година рада на помоћи угроженим породицама и суграђанима . Поводом помоћи деци због којих је покренута иницијатива, а пре саме „Мелодије“, уплатило је 508.000 динара, што се може лако проверити у Фондацији „Буди хуман“ .