2021-02-13T10:33:15+01:00 12. фебруара, 2021. 12:07 |

Пожаревац: Одржана седница градске Скупштине

А. Оташевић, П. Мијатовић и Н. Крстић

У Пожаревцу је одржана седница Скупштине града којом је председавао председник локалног парламента Предраг Мијатовић.

Због епидемије корона вируса, седница је одржана у великој сали Центра за културу.

Скупштина је усвојила Локални акциони план за социјално укључивање Рома и Ромкиња са територије Града за период 2021–2023. године. Циљ програма је подршка процесу побољшања социо – економског положаја ромске популације у локалним заједницама и спровођење приоритетних стратешких мера у Стратегији за социјално укључивање Рома и Ромкиња у Србији за период 2016-2025.

На седници је донето решење о престанку мандата вршиоца дужности директора Јавног предузећа „Љубичево“ Мирку Стојановићу, који је на истом заседању поново именован на ову функцију.

Локални парламент дао је сагласности на овогодишње програме, планове рада и развоја и финансијске планове установа и фондација: Центра за социјални рад, Историјског архива, Центра за културу, Народне библиотеке „Илија М. Петровић“, Градског женског хора „Барили“, Народног музеја, Спортског центра Пожаревац, Туристичке организације, Апотекарске установе и Фондације Миленин дом – Галерија Милене Павловић – Барили.

Донете су и одлуке о држању домаћих и егзотичних животиња и измени правилника о начину и методама збрињавања паса и мачака на територији града.

Крај Скупштине обележиле су одлуке о разрешењима и именовањима чланова једног броја управних одбора, савета и школских одбора.