2018-11-04T09:33:04+01:00 4. новембра, 2018. 09:31 |

Пожаревац: Одржана скупштина Синдиката комуналних делатности

Редовној седници скупштине Синдиката комуналних делатности домаћин је био Град Пожаревац, чије је учеснике најпре поздравио градоначелник Града Пожаревца Бане Спасовић који је истакао да је град доста уложио у јавна комунална предузећа и да је одрадио рационализацију запослених у складу са законом у сарадњи са синдикатима и да је тај процесс урађен на најблажи могући начин у интересу радника:

– Илузорно је веровати да је уређење било које области живота у било ком граду, без обзира на његову величину, могуће без јаких и организованих комуналних предузећа. Исто тако, упркос развоју механизације и модерних технологија, људство је апсолутно незамењиво у процесу рада и његове организације комуналних предузећа, истако је Спасовић. –  Знамо да су поједини чланови ваших синдиката често изложени изузетно тешким условима. Знамо, да неретко читаво радно време проводе на отвореном и да своје послове обављају и по ветру, киши, снегу. Знамо и то да су ваше колеге у појединим земљама боље плаћене од вас и зато што знамо, Пожаревцу је изузетно драго да и на овај начин, кроз пружање гостопримства овом уваженом скупу, може да помогне да се стање у области комуналних делатности барем мало поправи. Наш други начин је добра сарадња са представницима комуналних предузећа у Пожаревцу, ослушкивање њихових потреба и напор да, у складу са могућностима уложимо у њихов развој и модернизацију. Улажући у комунална предузећа, знамо да улажемо у основне цивилизацијске тековине и норме, у задовољне грађане и живот достојан људског бића у 21. веку.

Милан Грујић председник Синдиката комуналних предузећа Србије похвалио је Град Пожаревац за сарадњу са овим синдикатом и што су увек имали слуха за њихове потребе и захтеве. Седници је присутвовао и Љубисав Обровић председник Савеза самосталних синдиката Србије.

Извор:  pozarevac.rs