Редовној седници скупштине Синдиката комуналних делатности домаћин је био Град Пожаревац, чије је учеснике најпре поздравио градоначелник Града Пожаревца Бане Спасовић који је истакао да је град доста уложио у јавна комунална предузећа и да је одрадио рационализацију запослених у складу са законом у сарадњи са синдикатима и да је тај процесс урађен на најблажи могући начин у интересу радника:

– Илузорно је веровати да је уређење било које области живота у било ком граду, без обзира на његову величину, могуће без јаких и организованих комуналних предузећа. Исто тако, упркос развоју механизације и модерних технологија, људство је апсолутно незамењиво у процесу рада и његове организације комуналних предузећа, истако је Спасовић. –  Знамо да су поједини чланови ваших синдиката често изложени изузетно тешким условима. Знамо, да неретко читаво радно време проводе на отвореном и да своје послове обављају и по ветру, киши, снегу. Знамо и то да су ваше колеге у појединим земљама боље плаћене од вас и зато што знамо, Пожаревцу је изузетно драго да и на овај начин, кроз пружање гостопримства овом уваженом скупу, може да помогне да се стање у области комуналних делатности барем мало поправи. Наш други начин је добра сарадња са представницима комуналних предузећа у Пожаревцу, ослушкивање њихових потреба и напор да, у складу са могућностима уложимо у њихов развој и модернизацију. Улажући у комунална предузећа, знамо да улажемо у основне цивилизацијске тековине и норме, у задовољне грађане и живот достојан људског бића у 21. веку.

Милан Грујић председник Синдиката комуналних предузећа Србије похвалио је Град Пожаревац за сарадњу са овим синдикатом и што су увек имали слуха за њихове потребе и захтеве. Седници је присутвовао и Љубисав Обровић председник Савеза самосталних синдиката Србије.

Извор:  pozarevac.rs

Share.

Comments are closed.

Skip to content