Представници градских одбора Демократске странке, Странке слободе и правде,  РИИС Исток и Удружења грађана „И ми се питамо“ на заједничкој конференцији за медије  говорили су о еколошкој проблематици.

Дотакли су се питања могућности изградње спалионице у Пожаревцу, регионалне депоније у Кличевцу и учесталих пожара на градској и околним депонијама. Они су сложни у оцени да се власт неадекватно односи  према питањима од значаја за здравље грађана, те изразили заједнички став против изградње спалионице у Пожаревцу.

Одборница у градској скупштини Драгана Спасојевић, РИИС Исток, подсетила је да је са скупштинске говорнице постављала питање градоначелнику о  изградњи фабрике соларних панела и позвала Сашу Павловића да грађанима објасни шта се десило у преговорима са корејском компанијом која је требало да изгради постројење. Она је додала да ће исто питање поставити са скупштинске говорнице и сутра.

-Позваћу градоначелника да објасни шта се дешава са изградњом јер су грађани били изненађени објавом на његовом фејсбук профилу у којој изнео податак да корејски инвеститор жели, ипак, да изгради спалионицу, те да он то неће дозволити. Последња званична информација је да ће се градити постројење за соларне панеле,  те мислим да је дужан објашњење грађанима, рекла је.

Златко Миладиновић из Демократске странке рекао је да се град мора озбиљније бавити проблемом одлагања, сортирања и рециклаже отпада, те истакао да се правилном селекцијом отпада, који је сировина, може економски и еколошки просперирати.

Share.

Comments are closed.

Skip to content