У просторијама Градског одбора Демократске странке у Пожаревцу, потписан је Споразум о сарадњи између ДС-а, Покрета слободних грађана/РИИС Исток Пожаревац, Удружења грађана „И ми се питамо“ и ГрО Странке слободе и правде.

Потписници су се сагласили да убудуће, легалним и демократским средствима, заједнички делују на обарању недемократског режима Александра Вучића.

З. Миладиновић, В. Милосављевић, С. Станојевић и В. Ђурђевић

Златко Миладиновић, испред ГрО ДС-а је на конференцији за медије тим поводом истакао да је у садашњим условима веома тешко бавити се политиком.

-Имамо велики проблем са опстанком на овом нашем опозиционом политичком небу, рекао је и додао да се и поред тога нада да ће коначно опозиција успети да мирним путем, на демократски начин победити актуелну, недемократску власт.

Према речима председника Странке слободе и правде Владана Милосављевића, потписивањем Споразума о сарадњи учињен је први корак ка укрупњавању опозиције у Пожаревцу.

-Сагласни смо да немамо никакву сарадњу са Српком напредном странком и са политичким организацијама које јавно или тајно сарађују са СНС-ом, што подразумева да се са њима неће склапати никакве предизборне или постизборне коалиције или споразуми, рекао је Милосављевић. Он је још навео да је заједнички циљ потписника Споразума деловање у правцу смене владајућег режима и да, у случају одржавања избора на којима би учествовали, сарађују на контроли изборног процеса и на спречавању изборне крађе.

Председник Регионалне иницијативе РИИС Исток и Покрета слободних грађана Саша Станојевић је апострофирао да је циљ опозиције у Граду 35+1 одборник, што представља већину у Скупштини.

-На тај начин, могле би да се спроведу ревизије, отворе акти, анализирају тендери у последњих осам година, рекао је Станојевић.

Испред Удружења грађана „И ми се питамо“ на конференцији је говорио Марко Ђурђевић који је подсетио да је Удружење основано пре осам месеци. Осим у Пожаревцу, он сматра да би на овај корак, односно на потписивање Споразума, требало да се одлуче и остали страначки огранци у Браничевском округу.

Споразум је отворен за све политичке опције које су истинска опозиција актуелној власти и прихватају принципе и циљеве око којих су се потписници у Пожаревцу споразумели.

Share.

Comments are closed.

Skip to content