У Улици Шестој, одмах поред Спомен парка Чачалица у Пожаревцу, отворен је први парк за псе. Његову изградњу помогли су Град Пожаревац, Јавно комунално предузеће „Комуналне службе“ и Казнено – поправни завод „Забела“. Вредност радова је око два милиона динара.

Члан Градског већа Бојан Динић је у изјави за медије истакао да је идеја била да се створе услови да грађани имају где да изведу своје кућне љубимце, односно да имаји  локацију која је намењена баш за то.

-Улаз у парк је слободан. Овај простор подељен је на два дела, један је предвиђен за дресуру и тренинг паса, а други део парка за слободно истрчавање. За сада не постоји ограничено време доласка власника паса и њихових љубимаца у парк. Међутим, апелујемо да се придржавају кућног реда и да након 22 часа не изводе псе из разлога како се не би угрожавао ред и мир суграђана који живе у непосредној близини парка, рекао је Динић.

Директор ЈКП „Комуналне службе“ Марко Марјановић рачуна на савесно понашање грађана, односно да се не уништава парковски мобијар, али и да се одржава јавна хигијена.

-У парку постоје хигијенске кесице намењене уклањање псећег измета, као и канте за њихово одлагање. Комуналне службе ће обилазити овај простор и контролисати да ли се власници понашају одговорно или не. Овај парк налази се на одличној локацији, нагласио је Марјановић и најавио изградњу једног оваквог парка у склопу Прихватилишта за псе и мачке луталице,

Share.

Comments are closed.

Skip to content