2021-05-19T14:44:19+02:00 19. маја, 2021. 14:44 |

Пожаревац: Пионири Одбојкашког клуба „Млади радник“ код градоначелника

Бронзана медаља на државном првенству у Зрењанину коју су освојили пионири Одбојкашког клуба „Млади радник“ била је повод за пријем код градоначелника Пожаревца Саше Павловића и члана Градског већа задуженог за спорт Милана Јовића.

Том приликом Павловић је у име свих Пожаревљана честитао велики успех целом тиму и истакао да треће место у држави која има титулу првака Европе у мушкој, а титулу првака Европе и света у женској конкуренцији, има посебну тежину.

-Иза себе сте оставили тимове из много већих градова попут Београда и Ниша и тиме доказали да се у Пожаревцу квалитетно ради. Неко ће можда рећи да су сребрне и златне медаље ипак сјајније од бронзе, али овај успех је битан предуслов за оно што тек долази. Ту превасходно мислим на године пред вама и наду да ће Клуб успети да што више вас сачува у својим редовима и доведе до наступа у сениорској селекцији Младог радника, рекао је Павловић додавши да се стратегија развоја спорта наслања управо на оваква достигнућа, на то да млади суграђани добију прилику у свом граду и у свом тиму.

-Судећи по овом успеху, одбојка ће можда раније од осталих спортова успети да са својим снагама из млађих селекција донесу у Пожаревац  државну титулу. Надамо се да ће баш неки од ових момака бити тај језичак на ваги која ће донети пехар националног шампиона или освајача Купа у наш град, рекао је Павловић захваливши се одбојкашима  на достојном репрезентовању града и великом успеху.

У знак захвалности Граду тренер Иван Благојевић уручио је градоначелнику поклон медаљу.

Председник Одбојкашког клуба „Млади радник“ Драган Марковић истакао је да је овај пожаревачки клуб најуспешнији спортски клуб у граду.

-Трудимо се да у том нашем вишедеценијском такмичењу остваримо максимално добре  резултате.  На нама је да радимо још више и боље, рекао је Марковић пожелевши свим селекцијама више спортских резултата, здравља и успеха.

Опширније у недељнику „Реч народа“ који ће се на киосцима наћи 25. маја.