2020-03-26T19:45:10+01:00 26. марта, 2020. 19:22 |

Пожаревац: Почела подела хигијенских пакета за кориснике Народне кухиње


Град Пожаревац, у сарадњи са Црвеним крстом и волонтерима, почео је расподелу хигијенских пакета за кориснике Народне кухиње. Реч је о девет стотина лица, односно, више од триста породица, а градоначелник Пожаревца најављује да ће од сутра почети подела и пакета социјално угроженим суграђанима који нису корисници Народне кухиње.

Данас је распоређено 350 пакета на адресе корисника Народне кухиње, а хигијенска средства су обезбеђена за наредна два месеца. У хигијенским пакетима се налазе прашак за веш, шампони, сапуни, тоалетни папир, течност за судове, пасте за зубе.., све оно што је неопходно једном домаћинству за одржавање хигијене.

Градоначелник Пожаревца и командант градског Штаба за ванредне ситуације Бане Спасовић каже да је осим за поменуте кориснике Народне кухиње, овакав хигијенски пакет, уз ланч пакет, обезбеђен и за социјално угоржене суграђане са територије града Пожаревца, који нису корисници Народне кухиње: 

– Реч је о 350 суграђана и за њих је овај вид помоћи обезбеђен за наредна два месеца. У ланч пакету се налазе брашно, шећер, со, уље, тестенине и друге животне намирнице. Расподела хигијенских и ланч пакета за социјално угрожене почиње сутра. Штаб за ванредне ситуације разматра још видова помоћи за још неке категорије суграђана, али о томе ће јавност бити благовремено обавештена, најављује Спасовић.

Градоначелник је поново упутио апел старијима од 65 година да остану у својим домовима и поштују мере самоизолације, као и да користе бројеве телефона „Кол центра“, преко којих градски волонтери, који раде по налогу председника Републике Србије Александра Вучића, могу да изађу у сусрет сваком њиховом захтеву.

Иначе, Град Пожаревац тренутно има око 200 волонтера који су опремљени за теренски рад. Возила је обезбедила Градска управа, мада користе и своја лична возила.

Бројеви телефона „Кол центра“:
за територију Града Пожаревца: 061/1738169; 061/1705907 и 061/6571451
за територију Градске општине Kостолац: 061/1738185