2019-08-21T10:43:56+02:00 21. августа, 2019. 10:43 |

Пожаревац: Почели радови на водоводу у Синђелићевој

У Синђелићевој улици у Пожаревцу почели су радови на изградњи водоводне мреже. Мада у центру града, ова улица до сада није имала свој цевовод те су корисници прикључени на мрежу у бочним улицама.

Према информацији из ЈКП „Водовод и канализација“,  које је инвеститор радова, послови на изградњи мреже у овој улици требало би да буду завршени за 90 дана. Водовод са новим прикључцима у Синђелићевој према пројекту и на основу јавне набавке, како је потврдио директор јавног предузећа Александар Димитријевић, коштаће 8,6 милиона динара.

Након завршетка радова на водоводној мрежи у овој улици почеће изградња кишне канализације. Инвеститор овог пројекта је Град Пожаревац, а планирана средства износе око 5 милиона динара.

Иначе, у овој улици су недавно завршени радови на замени старих топлификационих цеви, због чега је Синђелићева већ неколико месеци затворена за саобраћај.

У потпуну реконструкцију коловоза и тротоара, као и расвете у Синђелићевој улици, кренуће се након завршетка радова на кишној канализацији крајем ове године.