Мештани  Кличевца, Бубушинца, Речице и Брадарца предали су у Градској управи Пожаревца петицију против изградње Регионалне депоније.

Становник Кличевца Новица Арсић, истакао је да је „на папиру“ прикупљено 739 потписа, док је 414 потписано онлајн.

– Тражимо да се обустави поступак јавне набавке за пројекат изградње Регионалне депоније, јер мислимо да нема смисла да се депонија изграђује на плодном, обрадивим земљишту, усред Стига, међу њивама. Депонија ће загадити све околне парцеле на којима се производи храна коју једемо. Такође, загадиће и водоизвориште Кличевац са ког мештани пију воду. Добили смо и мишљење археолога,  ту постоји стари римски бунар,  Виминацијум се са тог подручја каналима снабдевао водом. На подручју Браничевског округа има доста површина које су у власништву Републике или других општина, које су неплодне и погодније за депонију. Желимо да одмах на почетку зауставимо овај процес, рекао је Арсић додавши да очекује да ће градоначелник и Градска управа променити одлуку и позвати их на разговор. Житељи поменутих села ће се, у супротном, кажу, обратити и Министарству за екологију.

Мештани Курјача, Мајиловца и других места које припадају општини Велико Градиште такође прикупљају потписе које ће предати сутра у градиштанској управи.

 

И.Р.

 

Share.

Comments are closed.

Skip to content