2021-02-24T15:15:15+01:00 24. фебруара, 2021. 14:25 |

Пожаревац: Пријем награђених државним одликовањима

У свечаним салонима градског здања, градоначелник Саша Павловић и председник Скупштине Предраг Мијатовић организовали су данас пријем за здравствене раднике и представнике лучичке Основне школе „Милош Савић“ награђене поводом Дана државности и Дана примирја у Првом светском рату.

Златном медаљом за заслуге поводом Дана Примирја у Првом светском рату награђен је Душан Јовичић, Пожаревљанин запослен као главни техничар за анестезију и реанимацију ковид болнице у Клиничко болничком центру Звездара. Једна од награђених је и др Весна Филиповић са инфективног одељења Опште болнице у Пожаревцу за  допринос борби против короне у ковид зони и раду са најтежим болесницима. Једно од признања поводом Дана државности упућено је и ОШ „Милош Савић“, чије су заслуге директно повезане са традицијом, упорношћу и сјајним резултатима у области образовања, а пријему је присуствовао директор школе Славиша Стојадиновић. Добитник Златне медаље за заслуге је и Иван Ранђеловић, медицински техничар у петровачкој болници.

Према Павловићевим речима, награђени ће остати упамћени у годинама пред нама јер својим примером показују како се подиже углед свог града, пре свега своје породице, својих предака и потомства.

 

-Ово је само један од начина да вам се као грађани кажемо једно велико хвала, али и искажемо дивљење за све оно што сте учинили, додао је градоначелник Пожаревца.