2021-06-17T09:09:19+02:00 16. јуна, 2021. 10:37 |

Пожаревац: Продужен колективни уговор за јавна комунална предузећа

Продужено је важење постојећег колективног уговора градских комуналних предузећа. Потписници су градоначелник Пожаревца Саша Павловић, председник Савеза самосталних синдиката запослених у комуналној делатности Бобан Мартиновић и председник Синдиката Незавизност Југослав Чарапић.

 

Павловић је том приликом указао на значај обнављања уговора који иначе датира из 2015. године и поручио да ће Град настојати да побољшамо услове рада запослених у јавним комуналним предузећима:

– Заједничким радом  представника синдиката и града, дошли смо до документа који на најбољи начин штити права запослених у јавним комуналним предузећима. Раме уз раме са напорима развоја привреде, наша локална самоуправа обраћа пажњу и на вашу делатност која је својеврсни крвотоком града. Град је у претходном периоду, у циљу побољшања услова рада, значајна средства издвајао за модернизацију механизације и друге опреме неопходне за рад ових јавних предузећа. То ћемо наставити да чинимо и убудуће, истакао је Павловић и додао:

 

 

– Посао који ви свакодневно обављате можда није уочљив грађанима, али незамисливо је како би град изгледао без свега што ви чините, како би било после само једног дана без воде, без изношења смећа, да нико не брине о паркирању и о осталим пословима из свакодневног деловања јавних комуналних предузећа. Са друге стране, већина запослених у комуналним делатностима је усмерена на рад на отвореном, у различитим временским условима. Онда када се грађани склањају у своје домове или одлазе на починак, ви сте тада на задатку да тим истим грађанима обезбедите услове живота на које смо сви навикнути у 21. веку. То је нешто што се мора поштовати и на чему вам се као градоначелник, али и као грађанин, од срца захваљујем.

Представници синдиката, Мартиновић и Чарапић исказали су захвалност градоначелнику и стручним службама на реализацији овог уговора.