Председник локалног парламента града Пожаревца Бојан Илић заказао је за уторак 26. мај, седницу Скупштине. Ово заседање за разлику од свих досадашњих, због поштовања здравствених мера, одржаће се у Центру за културу.

На дневном реду, између осталог, налази се предлог одлуке о доношењу плана генералне регулације Пожаревац 1, као и предлог одлуке о давању сагласности на предлог пројекта јавно–приватног партнерства без елемената концесије за обављање делатности јавног превоза путника.

Одборници ће на овом заседању разматрати предлог решења о усвајању извештаја о раду Градског штаба за ванредне ситуације за 2019. годину, као и предлог решења о усвајању овогодишњег плана радa.

Једна од тема односи се и на предлоге решења о давању сагласности на извештаје о прошлогодишњем раду и пословању Народног музеја, Народне библиотеке „Илија М. Петровић“, Центра за културу, Установе Градског женског хора „Барили“, затим Историјског архива, Фондације Миленин дом – Галерије Милене Павловић Барили, Туристичке организације, Јавне установе „Спортски центар Пожаревац“ и Здравствене установе „Апотека Пожаревац“.

Због престанка мандата одборници ће гласати за реизбор вршилаца дужности директора ЈКП „Водовод и канализација“ и Историјског архива Александра Димитријевића и др Јасмине Николић.

Такође, због испуњења законских услова за одлазак у старосну пензију Ненада Митића, предложени кандидат за новог в. д. директора Јавне установе „Спортски центар Пожаревац“ је Марија Трнавац.

Share.

Comments are closed.

Skip to content