У буџету Града Пожаревца за 75 стипендија у школској 2022/2023. години издвојено је 7,5 милиона динара. Сваком студенту појединачно на месечном нивоу уплаћиваће се по 10.000 динара.

Од укупног броја пријављених студената, за први степен високог образовања право на стипендије остварило је 69 студената и 6 студената другог степена образовања, мастер академских студија.

На пригодној свечаности данас уприличеној у Градском, здању Пожаревца студенти Јованка Селаковић, Обрен Гојковић, Сара Димитријевић, Милица Стокић, Александар Милић и Милена Василевска потписали су уговоре о стипендирању са градоначелником Пожаревца Сашом Павловићем, док су остали стипендисти то учинили касније.

Некадашња корисница студентске стипендије др Јована Петровић, запослена у Медицини рада, истакла је да јој је током студија ова помоћ много значила.

-Знала сам да потичем из града који уме да препозна, цени и награди рад и труд и да мотивише за даље успехе. Ја сам се по завршетку студија вратила у Пожаревац, што ми је веома драго јер имам прилику да помажем својим суграђанима. Такође знам да је ово била права одлука зато што је град одувек умео да цени успех, рекла је др Петровић.

Успех који су млади постигли у протеклом периоду на универзитетима, према речима градоначелника Пожаревца Саше Павловића, недвосмислен је показатељ њиховог личног рада али и помоћи и подршке породица.

-Улагање у младе кадрове који су одлучили да свој живот подреде знању и науци, део је дугорочног плана развоја Пожаревца. Доказ тог стратешког планирања је и податак да су пре само пола деценије, 2018. године, средства издвојена за стипендирање ученика са териотирије Града Пожаревца износила 5,8 милиона динара, а 2023. за ове сврхе опредељено је 8,5 милиона динара. Услове конкурса испунило је 75 студената који ће месечно имати стипендије у износу од 10 хиљада динара. Преостала издвојена средства ће биће искоришћена за помоћ младима неком другом приликом, истакао је Павловић и додао:

-Наша је жеља да вас промовишемо у друштву као непроцењиво благо које овај град има…Свима честитам на добијеним стипендијама и желим да наставите са овако сјајним резултатима на путу даље каријере и школовања, рекао је градоначелник.

Share.

Comments are closed.

Skip to content