2021-08-25T14:33:12+02:00 25. августа, 2021. 14:33 |

Пожаревац: У Ковид болници 44 пацијента

У Ковид болници у Пожаревцу тренутно су на лечењу 44 пацијента са симптомима коронавируса. Инфекција је потврђена код 37 лица док се за остале чекају резултати. Током јучерашњег дана, према речима вршиоца дужности директора Опште болнице др Данка Николића, на хоспитализацију  су примљене три особе и исто толико су отпуштене на кућно лечење. Од Ковида су, такође јуче преминуле две особе женског пола, једна из Пожаревца, рођена 1938. и друга из Петровца на Млави, 1944. годишта. Обе су имале пратеће хроничне болести.

Међу хоспитализованима највише је старијих људи и већина је невакцинисана. Клиничке слике крећу се од средње тешких ка тежим.

На респираторима су три пацијента, један је интубиран, а двоје су на неинвазивној вентилацији.

Што се здравствених радника тиче тренутно само један има потврђену инфекцију Ковидом,  у добром је стању и налази се у кућној изолацији.

-Како је ових дана уочен повећан број прегледа у ковид амбулантама, апелујемо на грађане да се вакцинишу у што већем броју јер клиничка пракса потврђује да се код вакцинисаних вирус манифестује кроз лакшу клиничку слику и они веома ретко морају на болничком лечењу.

У зеленој зони тренутно је смештено 197 пацијената, наводи се у саопштењу из пожаревачке Опште болнице.