2021-03-12T11:16:31+01:00 12. марта, 2021. 11:16 |

Пожаревац: У Ковид болници на лечењу 93 пацијента

У Ковид болници у Пожаревцу тренутно су на лечењу 93 пацијента са симптомима корона вируса. Oсим двоје пацијената из Београда, остали су из Браничевског округа. Више од две трећине хоспитализованих позитивно је на корона вирус, док се за остале чекају резултати тестова.

У Браничевском округу и даље је велики број грађана којима је потребно болничко лечење. У четвртак, 11. марта, у црвеној зони било је 11 пријема у болницу и 10 отпуста на кућно лечење.

-Тренутно су три пацијента на неинвазивној вентилацији, интубираних нема. Kлиничка слика хоспитализованих се поново погоршава, све је више људи са средње тешким и тежим облицима болести изаване корона вирусом. Инфекција је потврђена код још седморо здравствених радника, један је на болничком лечењу и доброг је стања, каже директор болнице др Данко Николић.

Из Опште болнице апелују на грађане да поштују све мере заштите. То се односи и на вакцинисане. Сви који су примили прву дозу морају поштовати све мере, a они који су ревакцинисани, требало би минимум још три недеље да се у потпуности штите.

У пракси се показало да вакцинисане особе које оболе лакше подносе вирус и брже се опорављају, те се зато позивају сви грађани који до сада нису примили вакцину, да се вакцинишу.

У зеленој зони тренутно је на болничком лечењу 146 лица.