• Заменик градоначелника Пожаревца Саша Павловић

    Заједнички програм Града Пожаревца, Града Смедерева, општина Велико Градиште, Кучева, Велике Плане и Жагубице

  • Водећи партнер – Регионална развојна агенција „Браничево – Подунавље“ доо
  • Вредност програма – 3.717.540 динара

 

Развојна агенција Србије је почетком ове године расписала Јавни позив за учешће у програму за унапређење сарадње и подизање капацитета на регионалном и локалном нивоу. Конкурс је отворен до утрошка средстава.

Циљ програма, по речима заменика градоначелника Пожаревца Саше Павловића је унапређење економског и регионалног развоја, кроз јачање међуинституционалне сарадње и кадровских капацитета релевантних субјеката регионалног развоја. У специфичне циљеве, како истиче Павловић, убрајају се повећање свести о значају регионалног развоја и важности придруживања Европској унији, као и успостављање и унапређење међуинституционалне сарадње на међународном, регионалном и локалном нивоу. Унапређење кадровских капацитета субјеката регионалног развоја и успостављање механизама подршке ММСП и предузетницима, као и стимулисање пословног удруживања и креирања ланаца вредности, такође се убрајају у специфичне циљеве.

  • У сарадњи са акредитованом Регионалном развојном агенцијом „Браничево – Подунавље“ доо, а на иницијативу Одељења за локални економски развој, пољопривреду и заштиту животне средине Градске управе Пожаревца, припремљен је предлог Пројекта под називом „Унапређење ефикасности подршке развоју локалне и регионалне привреде, кроз иновативне моделе комуникације и сарадње“, чије је финансирање одобрено уговором од 24. августа ове године. Водећи партнер на пројекту је Регионална развојна агенција „Браничево – Подунавље“ доо, а пројектни партнери: Град Пожаревац, Град Смедерево, општине Велико Градиште, Кучево, Велика Плана и Жагубица. Укупна вредност пројекта је 3.717.540 динара, с тим што Развојна агенција Србије учествује средствима у износу од 1.823.348 динара, што је 49,04 посто укупне вредности пројекта. Град Пожаревац, у оквиру пројекта, располаже са око 1.000.000 динара, од тога су, више од 50 посто средстава из градског буџета, као учешће, наглашава заменик градоначелника Саша Павловић.

Реализацијом овог пројекта током десет месеци, Град Пожаревац ће спровести сет активности са циљем приближавања привредницима односно предузетницима. Од пописивача који ће се ангажовати за рад на терену и чији ће задатак бити да обиђу пријављене привредне субјекте, ослањајући се при том на базу АПР-а, очекују се веома важни подаци.

  • Одлучили смо да се приближимо привредницима са наше територије и да креирамо политику Града, која иде у сусурет привреди. Истовремено, развијаћемо сајт који ће привредницима пружати све значајне иформације, укључујући доступне фондове и подстицаје са националног и локалног нивоа, као и сетове одлука које се односе на оснивање и функционисање привредних субјеката. Користим прилику да привреднике позивам да се одазову и присуствују презентацијама Програма локалног економског развоја Града Пожаревца, које ће се одржати у наредним данима у организацији локалне самоуправе, Привредног савета и Регионалне привредне коморе, поручио је Саша Павловић.

Share.

Comments are closed.

Skip to content