Републички фонд за пензионо и инвалидско осигурање, 10. априла, почео је са уписом пензионера за солидарну помоћ у виду пакета са основним животним намирницама и кућном хемијом. Пријаве ће трајати до 29. априла, а право на ову помоћ остварују пензионери којима месечна примања не премашују 24.987 динара. Реч је о грађанима са најнижим пензијама у Србији.

Ова активност реализује се у сарадњи са Савезом пензионера Србије и Удружењем пензионера Србије „Независност“, који су спровођење овог поступка пренели даље на градске и општинске пензионерске организације.

Милорад Јовановић

Пакети ће се према речима председника Удружења пензионера града Пожаревца Милорада Јовановића делити од 20. маја текуће године у просторијама градске организације. Подвлачи да пожаревачко Удружење у овом случају нема никакву организациону улогу, већ да служи искључиво за координацију са републичким пензионерским организацијама.

– Предност имају самохрани корисници или корисници вишечланих домаћинстава где је једини извор прихода пензија, односно месечно примање које не премашује најнижи износ. Такође, приоритет имају пензионери старији по годинама живота. По завршетку процеса пријаве, Удружење пензионера града Пожаревца формираће списак корисника. Добављача производа на нивоу Србије, вредност и број пакета одређују Фонд ПИО и Савез пензионера Србије. Имајући у виду све претходно наведено, Удружење пензионера града Пожаревца биће обавештено о томе колико му следује пакета и након тога им бити достављени, рекао је Јовановић и додао да организација на чијем се челу налази, традиционално, сваке године из сопствених средстава, организује акцију поделе пакета са основним животним намирницама и кућном хемијом.

М. П.

Share.
Leave A Reply

Skip to content