На позив Туристичке организације Града Пожаревца чланови Културно – уметничког друштва „Радомир Поповић“ из Косовске Каменице, Општина Ранилуг, учествовали су на Ускршњем етно фестивалу у Пољани, а 18. априла обишли су замененитости у Пожаревцу и околини и били гости градоначелника Пожаревца Саше Павловића.

На пријему у Градском здању градоначелник се захвалио гостима за све оно што чине за Србију чувањем традиције и свог огњишта на Косову и Метохији.

-Неправда коју свакодневно доживљавате може се уско повезати са симболом великог празника који смо прославили у недељу. Дани уочи Васкрса прожети су великом тугом и страдањем, али сам Васкрс нас учи да неправда није вечна и да добро мора на крају победити. Остаје само велика жал што вам се та неправда догађа у животном добу када се треба највише радовати и уживати у животу. Будите уверени да ми, који смо из централне Србије, тешко проживљавамо све оно са чиме се свакодневно суочавате. Зато желим да своје детињство пуно изазова, током ових дана у Пожаревцу, оплемените најлепшим успоменама. Лепоте и знаменитости које сте видели и које ћете видети у нашем граду јесу ствари којима се сви ми овде поносимо. Ипак, волео бих да вам први утисак из Пожаревца, када сутра кренете ка својим домовима, буде то да сте били гости оних који вас неизмерно воле, нагласио је Павловић.

Председница Општине Ранилуг Катарина Ристић Илић позвала је културно – уметничка друштва из Пожаревца да буду гости на Косову и Метохији у време Видовданских свечаности које се организују сваке године и трају десет дана до Видовдана.

-Доћи у један овако леп и богат град велика је привилегија. Општина Ранилуг налази се уз административни прелаз са Републиком Србијом и броји 13 села. Можда је мала, али има велико срце, казала је Катарина Ристић Илић.

                                                                                                               Д. Динић

Share.

Comments are closed.

Skip to content