Штаб за ванредне ситуације је на данашњој седници, на основу информација Завода за јавно здравље Пожаревац које се односе на тренутну епидемиолошку ситуацију, укинуо ванредну ситуацију.

Уз обавезу поштовања епидемиолошких мера, Штаб је одобрио рад Градског базена На простору отвореног базена, у смени истовремено може бити присутно максимално 1.000 лица, обавезно је држање физичке дистанце од најмање 2 метра, пре уласка у комплекс базена код посетилаца је обавезна провера телесне температуре. Такође, обавезно је и коришћење дезобаријера пре уласка на базен, као и одржавање физичке дистанце у води, а забрањено задржавање у холу испред базена.

Јавна установа „Спортски центар Пожаревац“ има задатак да ангажује лица одговорна за примену препорука Градског штаба, за време рада базена.

Препоручује се и дезинфекција простора након истека термина за коришћење базена, како би се омогућило његово безбедно коришћење у наредном термину.

Обавезују се сви корисници базена да поштују прописане мере.

Уколико дође до измена законских прописа које уређују мере за спречавање и сузбијање корона вируса, неопходно је придржавати их се.

Share.

Comments are closed.

Skip to content