2018-08-22T18:48:00+02:00 22. августа, 2018. 18:48 |

Пожаревац: Замена ЛЕД расвете, изградња Јужног колектора и ширење топловода

У Улици Ђуре Ђаковића у Пожаревцу тренутно се изводе радови на реализацији прве фазе пројекта изградње Јужног кишног колектора. Реч је о инвестицији „тешкој“ близу 95 милиона динара. Радови се одвијају по плану. Након тога, радови ће се одвијати и на простору Улице „27.април“ према насељу Бусије и Улици „Шесте личке“.  Бане Спасовић, градоначелник Пожаревца се током обиласка ове локације заједно са сарадницима дотакао и теме постављања ЛЕД расвете у овом делу града.

-Постављање нове расвете прво је извршено на обилазници, односно на улазу у град. Посао се наставља даље у Улици Ђуре Ђаковића, обезбеђено је 90 сијаличних места, а додатно ће ЛЕД сијалице бити замењене  на још 30-40 стубова. Надам се да ће овај део Пожаревца засијати већ наредног понедељка, рекао је Спасовић.

У Зеленгорској, Индустријској, Ђурђа Бранковића, Београдској и Далматинској улици ради се на ширењу примарног топловода и прикључака за индивидуалне топлопредајне станицеза 150 објеката у овој зони.

Поречима Златка Цвејића,  надзорног органа  за машинске радове, изводи се један прикључак за будућу зонску топло предајну станицу за део Индустријске улице и Улице Ђурђеве рупе. Рок за извођење радова је 90 дана, а укупна дужина трасе у овој фази је 2,2 километра. Сам капацитет овог вода у коначној фази је негде око 6,5 мегавата, што није мало, у себи има резерву за непарну страну Индустријске улице, као и за део парне стране, што је предвиђено у следећој фази пројекта.