2018-11-11T19:11:15+01:00 11. новембра, 2018. 19:11 |

Пожаревац – значајна карате дестинација

У организацији Српске карате уније, под покровитељством Светске карате конфедерације и уз свесрдну подршку Града Пожаревца, Центра за културу, Kултурно – спортског центра, Спортског савеза Града Пожаревца и Карате клуба „Пожаревац 92“, у Хали спортова одржан је Међународни карате турнир „Балкан опен“. Овај турнир је само један у низу активности којим се Пожаревац промовише као карате дестинација.

            Турнир је прогласила отвореним Ана Миљанић, чланица Градског већа задужена за омладину, спорт и туризам.

            -Кад год се појави иницијатива неког нашег клуба или удружења за организацијом оваквих такмичења, ми се као Град трудимо да их максимално подржимо и изађемо у сусрет колико је то могуће. Сигурна сам да ћемо бити добри домаћини и такмичарима желим успешан наступ на данашњој манифестацији, казала је Миљанић.

Током ревијалног програма представили су се малишани кроз дисциплине које су усмерене на телесни развој и по први пут наступила су деца са сметњама у развоју. Циљ је да Српска карате унија у свом редовном календару такмичења уврсти и дисциплину за децу са посебним потребама. У такмичарском делу наступило је тридесетак клубова са око 500 такмичара из Македоније, Румуније и свих крајева Србије.

-Трудићемо се да и у наредном периоду имамо низ акција промотивног карактера, које ће кроз такмичење скренути пажњу светске карате јавности на Пожаревац као карате дестинацију, рекао је Бане Дмитровић,  директор Српске карате уније.

            Иначе, Пожаревац је добио организацију Светског првенства у новембру 2019. године, када се очекује учешће више од хиљаду такмичара из преко 30 земаља света.

                                                                                                                                                                      Д.Динић