2021-04-10T12:02:28+02:00 10. априла, 2021. 12:02 |

Пожаревачка болница поводом смрти труднице

Трудница из Костолца И. М. (1989) преминула је синоћ у Општој болници у Пожаревцу након хитне хируршке интервенције услед пуцања чира. Како се наводи у саопштењу, трудница је била позитивна на ковид 19, али се не може трвдити да је смртни исход повезан са корона вирусом.

У петак увече, у 19,10 часова, довезена је пацијенткиња И.М. (1989) из Костолца у веома тешком општем стању, наводе у саоштењу Опште болнице и додају:

– Од тегоба су доминирали болови у доњем делу стомака, леђима, јак кашаљ и бол у грудима. Пацијенткиња је била у четвртом месецу трудноће, шесте по реду (мајка је петоро деце). Већ на пријему је била у полусвесном стању (притисак немерљиво низак) и витално угрожена. По хитном поступку прегледана је од стране гинеколога, кардиолога, радиолога и хирурга. Након ултразвучних прегледа срца и абдомена, пацијенткиња је подвргнута хитној хируршкој интервенцији приликом које је установљено унутрашње крварење услед пуцања улкуса (чира) на желуцу. Екипа наших лекара учинила је све да спаси живот пацијенткиње, али је она нажалост преминула убрзо по окончању операције, синоћ у 22,35 сати.

– Лабораторијске анализе, између осталог, показале су енормно низак ниво хемоглобина који је био 12, а референтна вредност је изнад 120. Ниво еритроцита (црвена крвна зрнца) био је 30 пута нижи од граничних вредности. Све то указује на велики губитак крви пре интервенције лекара.

– Одмах на пријему пацијенткињи је урађен антигенски текст који је потврдио да је позитивна на коронавирус. Установљено је да је њен супруг у изолацији због ковида 19. Није могуће тврдити даје смртни исход повезан за коронавирусом, закључено је у пожаревачкој болници.

Р. Н.