Свечаном академијом у дворишту школе, Пожаревачка гимназија прославила је свој 159. рођендан.

Гостима је добродошлицу пожелела директорка Данијела Жуковски која је рекла да нису сви рођендани исти, нарочито када се обележавају без оних који су део ове школе – без пријатеља и сарадника који помажу да се заједно бележе нове приче, без оних који са којима се деле радости и мале школске муке ученика.

-Прошле године били смо без гостију за овај празник. Наши ученици дали су печат рођендану који је био другачији. Наша младост је била ту да својим животом и креацијом испрати оно што јој је време наметнуло. И данас је та младост овде, на рођендану који ће и овога пута бити другачији од оног прошлогодишњег. Овога пута рођендан је поново у друштву добрих старих знанаца, у мањем броју, у другачијем амбијенту, уз поштовање свих епидемиолошких мера, рекла је између осталог Жуковски.

На свечаној академији додељене су захвалнице радним организацијама и појединцима који годинама уназад помажу рад Пожаревачке гимназије. Такође, награђени су и ученици и њихови професори – ментори који су остварили запажене резултате на државни и међународним такмичењима. Поводом Дана школе организован је низ пратећих манифестација – ликовна колонија, фудбалски турнир, као и промоција школског часописа „Развитак“.

На фудбалском турниру, у финалној утакмици, у женској конкуренцији, чланице Фудбалског клуба „Ураганке“ биле су боље од ФК „Krizza“. Финална утакмица мушких тимова завршена је победом екипе ,,​​Не љути се чо’ече”. За најбољег голмана проглашен је Душан Јанковић, за најуспешнијег стрелца Никола Кезић, а за најбољег играча Лазар Михајловић.

Share.

Comments are closed.

Skip to content