2021-04-22T14:27:46+02:00 22. априла, 2021. 14:27 |

Пожаревачка удружења: Обележила Дан планете Земље

Поводом 22. априла, Дана планете Земље, у Табачкој чаршији чланови Удружења „Сова“, Еколошког друштва „Пријатељи Чачалице“, Покрета „Јасно и гласно“, „Доста је било“ и РИИС Исток Пожаревац разговарали су са грађанима, делили флајере са еколошким порукама и прикупљали празне паклице од цигарета које ће бити дониране удружењу за подршку особама ометеним у развоју „Наша кућа“. Чланови овог удружења од њих ће правити графички папир за потребе уметника.

-Акцију смо започели серијом пропагандних мини спотова наших активиста на друштвеним мрежама. Циљ је подизање свести о важности екологије и добрих еколошких решења код грађана, као и указивање на проблеме на локалном нивоу, казала је председница Удружења „Сова“Ана Перишић.

Испред Еколошког друштва „Пријатељи Чачалице“ Стефан Вукић је указао на потребу покретања конкретних акција по питању очувања природе Чачалице.

-Наше друштво овај датум обележава са ученицима ОШ „Свети Сава“, а првенствени циљ је едукација и ширења свести о очувању животне средине код деце, казао је Вукић. Он је позвао све људе добре воље да 23. априла у времену од 17 до 20 часова учествују у акцији чишћења Чачалице, током које ће, уз придржавање епидемиолошких мера, добровољци уз подршку ЈКП „Комуналне службе“ сакупљати смеће и уклањати коров.

                                                                                                                        Д.Д.